menu

Case: Batterijontwerp vloerscanner

Vloerscanner

Op aanvraag van een klant hebben we een batterij ontwikkeld voor een vloerscanner. Dit toestel word industrieel ingezet voor het opmeten van vloeren in industriehallen met doorgedreven automatisatie. De vloerscanner scant de volledige vloer op oneffenheden. Deze scan word dan geĆ¼pload naar een mobiele frees welke de oneffenheden eruit haalt.

Aluminium behuizing

De batterij bestaat uit een harde duurzame aluminium behuizing in zwarte uitvoering. Niet alleen ziet deze behuizing er stijlvol uit, de behuizing is ook herbruikbaar.

Aansluiting batterij

Omdat gebruiksgemak voorop staat voor onze klant, was het belangrijk om een gebruiksvriendelijke oplossing te vinden voor de verbinding tussen toestel en batterij. Daarom werd hier gekozen voor een verbinding op basis van magneetconnectoren.

Besturing & indicatie

Aan de bovenzijde is een aan/uit schakelaar geplaatst met LED indicator voor de status van de batterij. Aan de zijkant is de laadindicatie gemonteerd waarop het resterende vermogen van de batterij is weergegeven. Het batterijpack kan eenvoudig ontkoppeld worden met Wago klemmen

Beveiliging

In de batterij zitten beveiligingen ingebouwd tegen overspanning zodat de verbruiker geen pieken kan ervaren. Ook is er een ontladingsbeveiliging ingebouwd om te voorkomen dat de batterij zelf beschadigd raakt. Bij de batterij is een spanningsregelaar geleverd die de voedingsspanning van het toestel constant houdt.
Vraag een batterij op maat aan
aanvragen pakket op maat